Vakantie Dordogne

Périgord Vert

La Beauzetie betekent zoveel als ‘mooi plekje’. Intiem landelijk en weids tegelijk. Vanaf de heuvel met kleine akkers, boomgaarden en houtmijten imponeert het uitzicht naar alle kanten, de vallei, de meertjes en het dal van de Dronne, verder naar het noorden het dorp Saint Saud en de heuvels van de Haute Vienne..

De directe omgeving

Het karrenspoor (chemin rural) langs het huis voert het dal in naar de weiden en de bossen die bij de boerderij horen, heuvelland met bronnen en beekjes. Daar leeft ook het wild, reeën, wilde zwijnen, vossen. Je hoort er de wielewaal, ’s avonds de uil en in de muur van de oude stal nestelt de hop. In de vallei en de achterliggende weiden grazen de bruine Limousin koeien.

Landelijke rust

Vakantie Dordogne Grand EtangLa Rose is veilig voor kinderen. Geen verkeer, geen steile hellingen, geen snelstromende rivieren. Eén tractor per dag en soms het gele autootje van de post, glooiende weiden, een kabbelend beekje. Het dorp Saint Saud Lacoussière, met bakker, slager, kleine kruidenier, leuk terras en een uitstekend restaurant, ligt op 3 kilometer. Weer 3 kilometer verder ligt het Grand Étang, een heerlijk zwemmeer met strandje, speeltuin, restaurant en in het hoogseizoen heuse badmeesters.

Historische dorpen

Vakantie Dordogne Saint Jean de ColeLa Beauzetie ligt in de Dordogne in het midden van de driehoek gevormd door de steden Limoges, Angoulême en Perigueux, alle op ca. 60 km. afstand en een bezoek meer dan waard. In de omgeving liggen dorpen als Saint Pardoux, bekend van het vrolijke julifeest La Nuit de Spardo, en het historische Saint Jean de Cole, dat op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk staat

Grotten, en meer historie

Vakantie Dordogne Nontron
Vakantie Dordogne
Nontron, de stad van het exclusieve mes, is het streekcentrum. Zuidelijker in het dal van de rivier de Dronne liggen het waterrijke Brantôme en hoog op de rotsen het kasteel en kerkdorp Bourdeilles. De roemruchte historie van Aquitanië is nog zichtbaar in de talrijke kastelen en burchten. En nog verder terug in de geschiedenis: Op 12 kilometer van La Beauzetie bevinden zich de grotten van Villars met prehistorische tekeningen.

Bekijk alle foto’s       of       Reserveer